Happy Habitat Blog

ERA i Oris oživjeli su namještaj Bernarda Bernardija – naše ikone dizajna i arhitekture.

Brojne bezvremenske Bernardijeve komade namještaja vratili su u život te ih proizvode u cijelosti u Hrvatskoj. Oris i ERA su partneri koji su zajedničkim snagama iznijeli ove proizvode na tržište, materijalizirali ovaj proizvod i dali mu notu suvremenosti.

 

 

 

Karim Rashid i Era – dizajnerski namještaj koji nije namijenjen samo eliti.

Namještaj koji osvaja svijet proizvodi se u Hrvatskoj i od prirodnih materijala.  Iza njega stoji jedan od najpoznatijih i najkreativnijih dizajnera industrijskog dizajna – Karim Rashid.  Dizajner s više od 3500 realiziranih projekata i dobitnik preko više od 300 značajnih nagrada. Do sada je radio u više od 40 zemalja svijeta, a njegove umotvorine mogu se naći u mnogim domovima, muzejima i restoranima. Interaktivnu kolekciju namještaja Karim je dizajnirao upravo za ERU. Ovaj namještaj odgovara suvremenom uređenju no i svima onima koji shvaćaju njegovu poruku.

 

 

 

ERA je sa svojim nedavno lansiranim proizvodima već ušla su u visoko društvo svjetskog dizajna. Nije baš čest slučaj da se neka hrvatska tvrtka nađe na prestižnom natjecanju i dobije čast da se nominira za Best of the Year jer svi proizvodi prolaze rigoroznu kontrolu.  Upravo se to dogodilo ERI – u kategoriji Green innovation –  šest je nominiranih proizvoda, među njima i ERA & Karim Rashid Collection: sofa Krate, stol 7Colors i stol Kollide. Best of the Year organizacija prepoznala je vrijednost proizvoda i stavila ih pod povećalo svjetske javnosti.  Hrvatska može biti ponosna što su se čak tri  proizvoda našla u ovom visokom društvu planetarno popularnih dizajnera i proizvođača. Era izvozi u Ujedinjene Arapske Emirate, na Karibe te Italiju i Nizozemsku, a koriste dizajn i modele iz goleme ostavštine velikana kao što je gore spomenuti Bernardo Bernardi.

 

 

 

Erin ekološki namještaj već je osvojio egzotična tržišta sa obzirom da poštuje principe eko dizajna pa koristi hrvatsko drvo, biljna ulja za završnu obradu te tako smanjuje negativan utjecaj na okoliš i  ljude… U prostore unosi samo sigurne materijale, povezanost s prirodom i namještaj koji traje i nikada ne izlazi iz trenda. ERA je etična, dopadljiva, prirodna, dugotrajna i svakako moderna. Namještaj ERA odlikuje se visokom kvalitetom. Uvažava se životni ciklusa proizvoda, a cilj je smanjiti ekološko opterećenje u svim fazama nastajanja, razvoja, korištenja i recikliranja. Visoko kvalitetan namještaj s dugim jamstvenim rokom, naglasak je na drvu, njegovom mirisu i boji bez kemikalije. Predstavlja namještaj koji vrijedi jer je investicija u budućnost. Svi proizvodi imaju istaknuto ime autora i na taj način garantiraju originalnost samog dizajna. Kako je istaknuto u našim medijima – „Bilo da ste pokretač, kolekcionar ili lovac na novo – ove komode, kreveti, stolovi, stolice i ormari postati će dijelovi vašeg interijera te na taj način ispuniti vašu želju za dizajnerskim izričajem, modernim i prirodnim namještajem visoke kvalitete.“

 

 

 

Kontakt:

Showroom:

Ul. Janka Draškovića 54,

10000 Zagreb, Hrvatska

tel: ++385 1 6265 262

mail: dizajn@era.com.hr

http://era.com.hr/hr/